The Flash. Ännu en serietidningshjälte som tv-serie …

Ytterligare en serie baserad på ett seriemagasin, The Flash, dess egentliga premiär för pilotavsnittet sker inte förrän den 7 oktober i USA. Men bolagets promoutskick, kom visserligen på avvägar och ut på nätet. Vi får se hur länge det dröjer innan de stoppar delning, om detta går att göra nu!

Serien centreras runt CSI-agenten Barry Allen, som drabbas av en oväntad händelse som förvandlar honom till en superhjälte, med en kraft som gör att han kan springa i otroligt snabbt. En del av handlingen kommer att röra sig kring mordet på hans mamma, som hans egen pappa fängslades för.

Han har aldrig trott att hans far gjorde det, och har alltid talat om att han sett någon eller något röra sig inuti en massa ljussken och blixtrar. Vilket ingen trodde på, förrän nu. I pilotavsnittet får vi möta Arrow, efter att Barry sprungit 95 mil, för att få hans råd …

Pilot

Barry upptäcker sina krafter och sätter dem på prov, bara för att upptäck att det inte längre är ett test utan äkta vara när han stöter på en viss någon. Nu skapar han sig en liten grupp, som ska hjälpa honom spåra upp andra som fick krafter som honom samma kväll.

Några ur pilotavsnittets skådespelare …

Grant Gustin – Barry Allen / The Flash

Candice Patton – Iris West

Rick Cosnett – Eddie Thawne

Danielle Panabaker – Caitlin Snow

Carlos Valdes – Cisco Ramon

Tom Cavanagh – Harison Wells

Jesse L. Martin – Detective Joe West

John Wesley Shipp – Henry Allen (Spelade The Flash i serien från 1990 – 91)

Stephen Amell – Arrow

Nu till det viktiga, är serien något att vänta på, eller är den ett misslyckande. Det får vi väl se, nu kan det vara så att avsnittet som jag nu sett, är kanske inte ett färdigt avsnitt. Det kan vara så att det som nu skapats, är en komprimering av ett dubbelavsnitt. Men det var inte som ett par promoavsnitt, som jag tidigare sett av en annan serie. Då detta hade alla effekter och allt ljud, infört som en del inte har med i sina promos.

Nu kändes det lite som om allt gick för snabbt, från en knapphändig presentation av huvudrollsinnehavarna. Till olyckan till att han löser sitt första fall som The Flash. Annars kan den nog få åtminstone 2 säsonger, då den har potential att bli en riktigt bra serie.

Manuset kändes ganska fast och bra, trots den kraftiga komprimeringen. Dialogen kändes lite som om man var tillbaka i Starling City, hemma hos Oliver Queen. Vilket bara är ett plus, då man känner igen sig i sättet som bägge serierna är upplagda. Vi lär nog få se överlappningar mellan de två serierna, några gånger.

Så här i början är det lite svårt att se, Barry som superhjälte, då han innan var lite nördig med vissa problem med att passa in med sina poliskollegor. Men han kan mycket väl växa in i rollen som The Flash. Vad jag inte gillade, är det faktum att det redan är 4 personer som känner till hans ”hemliga” identitet. Om han kommer att visa sig för fler, blir det nog svårt att jaga andra med krafter.

När det gäller hans medarbetare, så känns Cisco som den person man kanske kan avlägsna från gruppen utan att detta skulle märkas allt för mycket. Hans karaktär kändes mest som en löjlig bifigur, och inte som någon som arbetar på ett tidigare stort labb.

Caitlin Snow däremot känns som någon som jobbar med sånt, och man får en känsla att hon kommer att bli viktig i Barrys liv. Sedan har vi familjen West, som Barry växte upp hos efter det att hans mamma dödades. Där han är kär i Detektiv Wests dotter Iris, men som endast ser honom som en bror.

Som helhet var avsnittet riktigt bra, men vi får se när pilotavsnittet visas i oktober, om det är ett dubbelavsnitt, som här varit komprimerad till 42 min. Själv ser jag fram emot detta, Jag tror att kanalen redan planerar en andra säsong.

Den har goda chanser att bli en av de bättre seriemagasinsserierna, som anpassats för tv. Det har dykt upp ett flertal som floppat, under de senaste åren. Det är väl egentligen bara Arrow och Stålis som gjort succé.

Betyg: 7/10 …

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *