Ny Scifi-serie som har goda förutsättningar att bli en succé!!!

Defiance

Serien utspelar sig i en inte alltför avlägsen framtid, där utomjordingar som kallas Votans har kommit till Jorden i sitt sökande efter ett nytt hem efter att deras eget solsystem förstörts. Men när de anlände till Jorden, upptäckte de att trots långvariga förhandlingar med regeringen på jorden, att de inte var välkomna.

Men istället för att ge sig av, startade de ett krig med människorna då de blir fast beslutna att göra Jorden till sitt nya hem. Under kriget släpper Votans ner terraformare på planeten för att omvandla planetens yta, bränner jorden och öppnar klyftor i marken och täcker planetens yta med damm och skräp.

Efter årtionden av krig, förklaras vapenvila när bägge sidor inser att de måste fokusera på överlevnad på denna nya nästan främmande planet. Serien kretsar till stor del kring karaktären av Jeb Nolan. Han var bara tio år gammal när Votans, kom och han tjänstgjorde i det militära under kriget. Med kriget nu över, återvänder han till sin hemstad St Louis för att upptäcka att staden han lämnade, inte är mycket mer än ett flyktingläger.

Han beslutar sen att staden behöver hans tjänster, och tar emot positionen som staden Defiance Sheriff, så att han kan skydda staden från farliga sammandrabbningar mellan människor, utomjordingar, militärer och andra farliga besökare som ibland anländer till staden.

Pilotavsnitt

Nolan och Irisa anländer till staden Defiance, där staden snart delas i två grupperingar över Lukas McCawleys död. Men när ett större hot närmar sig, tvingas alla att strida tillsammans: Mot Volgernas angrepp.

Recension;

Efter en längre tids torka när det gäller science fiction, anländer här en ny sf-serie, men många kommer nog att se den som en Falling Skies klon. Och till viss del kan de ha rätt, det finns vissa likheter med FS. Jorden har angripits av en främmande utomjordisk ras, och människorna tar upp striden för att återta sin planet.

Men här är det två raser som ingår en inte helt behaglig fred med människorna, de har även tagit lite från Mad Max filmerna. Utanför bosättningarna glider det omkring gäng, som angriper alla som kommer dem nära och rånar dem på allt de har. Man får även en känsla av att alla bosättningar kan samarbeta mot hoten runt omkring dem.

Kände att serien fick ett mycket bra start, och inte så långsam som många andra pilotavsnitt kan bli, när alla huvudrollsinnehavare ska presenteras. Än så länge har vi inte fått lära känna alla huvudkaraktärer, men man börjar att upptäcka lite vem som är vem.

Avsnittets handling var inte särskilt rörig heller, och man fick reda på vem som är den fientliga utomjordiska falangens spion i staden, vilket inte är speciellt vanligt, då man oftast brukar dra ut på detta i alltför många avsnitt många gånger.

En sak man verkligen upptäcker i serien är att Rockne S O’Bannons (Farscapes skapare), är en av de som ligger bakom serien. Så vi får hoppas att det blir han, som får bestämma seriens fortsättning, och inte de från Battlestar Galactica, som var en sämre serie.

Det tråkiga för denna serie, är att det är Syfy Chanel som köpt serien. Då jag tror att den inte kommer att få mer än max 2 säsonger, något annat är svårt att tro. Då det är kanalens vanliga lust att köra en bra SF-serie …

Betyg: 8,3/10 …

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *