Vampire Diaries: 2 Nya riktigt bra avsnitt!

Bringing Out the Dead
Sheriff Forbes levererar lite oroande nyheter till Alarik och Elena, angående mordvapnet som används i ett mordfall. I Damon och Stefans pågående uppdrag att döda Klaus, vänder sig Stefan till Bonnie och Abby för hjälp.

Dangerous Liaisons
Damon och Stefan följer med Elena på en formell bal, som är på Klaus nyrenoverade herrgård. Samtidigt har även Caroline och Matt fått också inbjudningar. När hon träffar Klaus och de andra originalens mamma på festen, blir Elena inblandad i en plan som kan leda till flera dödsfall.

Recension;
Efter en säsong som faktiskt levererat avsnitt efter avsnitt, som hållit mycket hög standard. Har det känts som om vi nu, skulle kunna räkna med en sänkt nivå, men istället fortsätter de att bjuda oss på stor underhållning. Vi fick ännu en gång två avsnitt med mycket välskrivna manus, och en handling som får en att vilja se mer på en gång, och inte behöva vänta en vecka till nästa avsnitt.

Det är svårt at förstå hur man kan komma upp med manus, som hela tiden håller denna höga standard. Det är nästan så att man känner att skriva dessa recensioner inte behövs, då det knappt finns något att klaga på. Till och med Klaus karaktär känns nu mer eller mindre rätt, mot tidigare när han bara skulle vara ond. Nu verkar han till och med kunna visa känslor, vilket bara ger honom mer djup.

Den karaktär som jag har svårt med, är häxan Bonnie: Som är den ende som fortfarande känns lika ung och naiv, som under första säsongen, hon har ju inte utvecklats någonting alls. Och scenerna med henne och hennes mamma Abby, får man väl räkna som seriens hittills sämsta. Det är ganska skönt att hon inte är med lika mycket som tidigare.

Och kan det vara så att vi har ett nytt kärlekspar på gång, nu när en av huvudkaraktärerna verkar gör vad han kan för att få till det med en annan av seriens ledande karaktärer. SPOILER Varning! (I Dangerous Liasons; Ser det ut som om Klaus, gör allt för att få till det med Caroline! Och i hennes slutscen, får man intrycket att hans försök inte är helt förgäves. När man ser hur glad hon blir av hans lilla gåva, en teckning av henne. Och även om Stephan visat att han har en del känslor för Elena kvar, så fortsätter han att stöta bort henne.

Sen får vi väl se om Originalens mammas plan att döda sin familj, verkligen kommer att lyckas. Då alla planer angående dessa, inte någon gång har lyckats.)

Det enda som kanske saknas för att göra serien till en ännu bättre serie, är nog att det inte är så mycket action. Samt att man nästan aldrig får se vampyrerna som vampyrer, utan bara deras mänskliga utseenden. Det är nästan som om de som gör serien, inte har tillräckligt med pengar till effekterna. Då man vid flera tillfällen när en av dem biter en människa, så händer det ju många gånger att man inte får se vampyrens ansikte.
 
Betyg: 9,1/10 …

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *