The Vampire Diaries: Andra halvan av säsongen har startat, precis lika bra som den första slutade …

The New Deal

Eftersom Stefan har gömt kistorna med Klaus familjs kropparn, hotar Klaus med våld för att övertyga Damon och Elena att ingen kommer att vara säker förrän han hittar Stefan och fått tillbaka sin familj.

Our Town

Elena, Bonnie och Matt ordnar en överraskningsfest för Carolines 18e födelsedag. Samtidigt som Stefan och Damon inte kan enas om hur man ska handskas med Klaus, beslutar Stefan att testa sin plan.

The Ties That Bind

Bonnie tror drömmarna hon haft om Klaus kistor, kommer att hjälpa henne räkna ut hur han kan dödas. De återkommande drömmarna leder även henne till en återförening med sin mamma Abby, som Bonnie inte sett på 15 år.

Recension;

The Vampire Diaries är tillbaka efter det långa juluppehållet, och dessa tre avsnitt håller lika höga kvalitet som man avslutade första halvan med. Serien är inte känd för att innehålla speciellt mycket action, men med manus som är mycket genomarbetade, har den kanske till och med blivit bättre.

Med karaktärer som spelas av skådespelare som man ser gillar vad de sysslar med, det är väl egentligen bara en som jag fortfarande har svårt för. Klaus, det är en karaktär som inte riktigt håller måttet, vet inte om det är Joseph Morgan som i mina ögon inte riktigt passar för rollen, eller så är rollen inte rätt skriven alls.

Annars känns miljön i staden helt rätt för handlingen, även om man för ovanlighetens skull inte får se speciellt mycket av staden i fråga. Vilket är ganska ovanligt, man får se en gatstump, ett hus eller två, den lokala restaurangen/baren. Annars är större delen av serien inspelad inomhus, eller i en skog. Det är väl inget som direkt stör mig, så länge man har en handling som är bindande.

När det gäller karaktärerna, är det endast ett fåtal som egentligen har blivit vuxnare. Som Elena och Carolina, är väl egentligen de enda som man upptäcker förändringarna på. Elena har blivit lite tuffare, och lite självsäkrare. Och Caroline är inte längre den överlägsna hejaklacksledaren, och översittaren längre.

Bonnie har nog enligt mitt tycke, gått åt andra hållet. Och blivit psykiskt svagare, trots att hennes krafter som häxa blivit starkare. Hon verkare vara mer lättpåverkad av andra. Matt och Tyler är samma karaktärer som från det första avsnittet, mer eller mindre. Förutom det faktum att Tyler verkar bli våldsam lika lätt som tidigare, vilket antagligen beror på att han gjorts till en hybrid av Klaus.

Och när det gäller Tyler, så känns det som om det där med att han inte kan låta bli att göra allt som hans skapare säger, börjat få karaktären att bli lite löjlig. Med honom själv på ett fånigt sätt, ena sekunden säga att han kan säga emot Klaus, och direkt efteråt säga att han känner att han måste.

När det gäller bröderna Salvatore, så står dessa karaktärer ganska stilla, och verkar inte utvecklas alls. Förutom det faktum att de mer eller mindre har bytt plats, som den gode och den onde.

När det gäller de senaste avsnittens röda tråd, Klaus kistor. Får vi hoppas att man avslöjar vad som finns i den fjärde kistan, som är magiskt förseglad. Vad är det för hemlighet som ligger dold i den, är det något som kan användas mot Klaus, eller vad är det …

Vi får hoppas att resten av säsongen blir lika bra, fast det måste ju komma ett dåligt avsnitt någon gång. Har nog aldrig varit med om en serie, där de inte får till ett eller två dåliga avsnitt. Och det finns nog inte några tvivel, angående en fjärde säsong. Fast man vet aldrig, det har ju hänt förut att bra serier helt plötsligt lagts ner.

Ser fram emot nästa veckas avsnitt Bringing Out the Dead …

Betyg: 9,0/10 …

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *