Terra Nova: Säsong 1 lite av en besvikelse …

tn-endEfter att ha sett säsongsavslutningen, känns det som om man varit med om en serie som lovade stort, men som i själva verket blev lite av en besvikelse. Det är nog ganska troligt att serien, inte får förnyat förtroende, och läggs ner.

Man hade stora förväntningar på en serie med så starka namn inblandade, Steven Spielberg, Brannon Braga och René Echevarria, alla har de tidigare varit med och skapat starka scifi-serier/filmer. Så man hade nog väntat sig en storslagen serie, nog fick vi se härliga vyer över Terra Nova, effekterna var väl rätt så okej för att vara tv. Men kunde nog ha varit snäppet bättre, antagligen räckte nog inte pengarna för detta.

Serien har i alla fall varit en av de dyraste som gjorts, vilket troligen kommer att bli en viktig del, när de beslutar om den får en säsong till eller inte.

Men bättre manus är nog något som måste komma ut först, då dessa varit ganska tillintetsägande ibland. Och de var knappast sammanhängande heller, utan man fick mer eller mindre själv söka svaren. Avsnitten var alldeles för ojämna i min smak, och var alltför styrda mot familjedrama-hållet. Istället för mer action och dinosaurier, och de kunde ha gett oss lite fler svar, och inte fler frågor mot slutet.

De första 2 avsnitten kändes ganska lovande, men sedan blev det alldeles för mycket upp och ner. Något bra avsnitt, sedan flera betydligt sämre. Serien var blev lite för ojämn för min smak, och det hade nog varit en bra sak, om man fått veta lite om huvudkaraktärernas liv, innan de anslöt sig till Tera Nova från modern tid.

Ta till exempel de två sista avsnitten, Occupation och Resistance.

I Occupation börjar avsnittet med hur de placerar ut vakter vid portalen, vilket inte hjälper när en ofrivillig självmordsbombare spränger porten och flera av de i närheten i luften. Vilket ger de från 2149 fritt fram, att anlända på en annan plats.

Starten kändes hoppfull, MEN! Plötsligt hoppar man fram till när Jim Shannon vaknar upp, och att det har gått ett par dagar, och Terra Nova har förlorat. Vi får inte riktigt veta vad som hänt från explosionen till nu, nog hade man i alla fall hoppats på lite strid i alla fall.

Och hur enkelt det var sen att stoppa nykomlingarna, och skicka iväg dem från kolonin, hur kommer det sig att kolonin föll så snabbt i sin tur, det undrar man.

Sen har orsakerna till motsättningarna mellan Phoenix-gruppen med Sixers, och Terra Nova. Gällde det denna tidsperiod/alternativa världs resurser, eller det som man finner i de kvarlämnade containrarna. Delar från ?gamla fartyg?, var det detta det gällde att få tag på gamla artefakter. Är det saker som försvunnit genom Bermudatriangeln, eller vad har dessa saker med allt att göra.

Nej! Jag tror inte att serien får en andra säsong! Även om jag ger den lite över godkänt i betyg …

Betyg för hela säsongen: 6,7/10 …

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *