STAR WARS: THE OLD REPUBLIC, Premiär med en del småproblem …

SWTOR

Efter ett par dagars spelande märker, man att spelet i stort använt sig av samma spelmotor som WOW. Vilket inte är oväntat, då denna motor visat sig vara mycket lättspelad.

Men, även om det är mer kraftfull 3D-grafik, så känns spelet ändå som om det faktiskt vore äldre än WoW. Och för tillfället lider spelet av en hel del startproblem, som när man kommer in i en större byggnad, så blir avataren ganska svårmanövrerad. (Visst även WoW kan lagga lite, när man kommer in i Stormwind City vid vissa tider när många spelare är där …)

Men jag hoppas och tror att dessa problem, kommer att försvinna ganska snart. Annars kommer nog många som köpt spelet, inte att fortsätta att betala för att få spela. I förgår var till exempel mycket svårt att nå spelets hemsida, och man placerades i kö. Vilket tydligen även skedde i början med spelet också. Men detta har inte jag märkt av i alla fall, antar att man inte fått iordning på alla servrar ännu.

Troligen blev de nog lite överraskade över antalet spelare, som ville vara med från starten.

SWTOR känns ändå fräscht, och är riktigt beroendeframkallande. Man får räkna med att dö en del i början, men har man bara tålamod så bygger man upp erfarenhetspoängen ganska kvickt. Det är ett riktigt bra spel, men själv anser jag än så länge att WoW både är bättre och roligare.

Ett litet minus är att man inte har någon möjlighet, att testa spelet gratis under en tidsbegränsad period. Samt att nerladdningstiden från hemsidan är mycket LÅNGSAM, i alla fall i dagsläget. Vilket beror på alldeles för dålig bandbredd, det spelar ingen roll om man har 10 eller 100 Mbit, linan från servern är alldeles för tunn. Rekommenderar istället att man köper spelet, och endast behöver ladda ner patcharna.

Men detta kan nog ändras när allt är på plats, och buggarna är fixade. Måste ändå ge SWTOR ett hyfsat betyg …

BETYG: 8,0/10 …

.

 

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *