EUREKA: Julspecial, lite barnsligt men ändå ganska okej avsnitt …

eu-xmasDo You See What I See

När Carter och Allison förbereder en jul-överraskning för barnen, sveper en energivåg över Eureka, och förvandlar alla till animerade figurer.

Recension;

Då var det dags igen för julspecialavsnitten igen, först ut är Eureka. Där man som vanligt hoppas på en normal fridfull helg, men detta är staden Eureka, där ordet normalt knappast ens finns i ordboken. Och självklart så är det något som stör julefriden, något som förvandlar staden och dess invånare till tecknade figurer.

Idén med att göra animerade avsnitt av scifi-serier är ju inte speciellt nytt, avsnittet i sig känns mer som något ur de gamla disneyfilmerna/serierna. Det riktar sig i första hand till barn, och inte till seriens fans. Visst julen är ju barnens stora helg, så man förstår tanken med avsnittet. Men frågan är ju om de kan förstå större delen av handlingen, eller om de ändå bara tittar på de tecknade figurerna.

Tyckte ändå att man upprepade sig lite för mycket, när det gällde vissa skämt. Men i det stora hela var det ett helt okej avsnitt.

Men avsnittets handling var ändå inte alltför långt från seriens anda, trots det lite barnvänligare manuset. Två tekniska innovationer slås på, och börjar störa varandras funktioner, vilket ställer till med problem för staden, och Sheriff Jack Carter. Som går från att vara människa, till en animerad figur, tecknad karaktär, sedan en karaktär i lera till att bli en animehjälte.

Betyg: 7,2/10 …

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *