The Vampire Diaries: Ännu ett riktigt bra avsnitt, med ett överraskande slut …

Smells Like Teen Spirit

Det är den första dagen av deras sista år, och Elena, Matt, Bonnie och Caroline bearbetar fortfarande den senaste tidens händelser, men Tyler verkar njuta av sin nya verklighet lite för mycket. Damon är frustrerad av den nya gäst i sitt hus, och alla överrumplas när en ny elev anländer till Alarik historia klass.

Matt går till Bonnie för att få hjälp efter att ha insett, att han gjorde ett stort misstag. Under tiden fortsätter Stefan följa Klaus order, att skydda sin boss blodförråd.

Recension;

Ett nytt skolår börjar, men med skillnaden att det är gängets sista på gymnasiet. Och självklart avslutas kvällen med ett party, ett party där Elena, Damon och Alarik planerar att ta hand om Stefan, genom att pumpa honom full med järnört, och låsa in honom.

Spoilers:
Markera nedanstående stycke för att läsa!Men deras plan slutar med att Elena måste rädda Stefans liv, när den återuppväckta Vicky tänder eld på bilen de ska köra iväg med.

Katherine väcker den bland vampyrer ökände vampyrjägaren Michael, och hon får själv veta vad han livnär sig på för blod; nämligen vampyrblod och kastar sig över henne.

Stefan fortsätter sitt nya liv med att döda flickor i parti och minut, någon i Mystic Falls måste ju börja undra varför så många försvinner.

Jeremy fortsätter att se Anna, och nu upptäcker de till sist att de kan röra vid varandra. Det har kanske något att göra med trollformeln som Bonnie kastade, för att upphäva trollformeln som Matt kastat för att låta Vicky komma tillbaka”.

Och Damon verkar få allt svårare att hålla fingrarna borta från Elena, något man i en del scener numera även kan upptäcka på henne.

Avsnittet är absolut ett av säsongens bättre, med ett mycket starkt manus av Julie Plec & Caroline Dries. Som skrivit en hel del av seriens manus tidigare också. När ska serien få sitt första riktigt dåliga avsnitt, som det känns nu, aldrig.

Vi får hoppas att Michael blir en karaktär, som kan krydda serien ännu mer. Frågan är; dödade han Katherine, eller kommer han att låta henne leva som tack för att hon väckt honom ur sin livstidssömn. Och kan han som han själv säger döda Klaus, något som i alla fall Klaus verkar tro, eftersom han flytt från MF.

Sen har det att ett par döda karaktärer återvänt från graven, normalt skulle sådant få en att sluta titta, men när det gäller genre-serier kan man förlåta sådant. Speciellt när man har med häxor och svart magi att göra, då brukar sådant inträffa.

Hur ska Elena hantera situationen hon befinner sig i, och ska Caroline kunna dämpa Tylers blodlust, och det att han verkar vara under Klaus kontroll. Kommer Jeremy och Bonnies förhållande att hålla, eftersom hon verkar ta riktigt illa vid sig, på grund av att han ser sina döda flickvänners spöken.

Avsnittet slutar med ett par ordentliga överraskningar, varav en av dessa var svår att förstå varför. Men orsaken kommer troligen att avslöjas inom kort …

Glömt inte den 18/11 19:00, då serien är tillbaka i rutan på Tv6 …

Betyg: 9,0/10 …

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *