Vampire Diaries: 2 Nya riktigt bra avsnitt!

Bringing Out the Dead
Sheriff Forbes levererar lite oroande nyheter till Alarik och Elena, angående mordvapnet som används i ett mordfall. I Damon och Stefans pågående uppdrag att döda Klaus, vänder sig Stefan till Bonnie och Abby för hjälp.

Dangerous Liaisons
Damon och Stefan följer med Elena på en formell bal, som är på Klaus nyrenoverade herrgård. Samtidigt har även Caroline och Matt fått också inbjudningar. När hon träffar Klaus och de andra originalens mamma på festen, blir Elena inblandad i en plan som kan leda till flera dödsfall.

Recension;
Efter en säsong som faktiskt levererat avsnitt efter avsnitt, som hållit mycket hög standard. Har det känts som om vi nu, skulle kunna räkna med en sänkt nivå, men istället fortsätter de att bjuda oss på stor underhållning. Vi fick ännu en gång två avsnitt med mycket välskrivna manus, och en handling som får en att vilja se mer på en gång, och inte behöva vänta en vecka till nästa avsnitt.

Det är svårt at förstå hur man kan komma upp med manus, som hela tiden håller denna höga standard. Det är nästan så att man känner att skriva dessa recensioner inte behövs, då det knappt finns något att klaga på. Till och med Klaus karaktär känns nu mer eller mindre rätt, mot tidigare när han bara skulle vara ond. Nu verkar han till och med kunna visa känslor, vilket bara ger honom mer djup.

Den karaktär som jag har svårt med, är häxan Bonnie: Som är den ende som fortfarande känns lika ung och naiv, som under första säsongen, hon har ju inte utvecklats någonting alls. Och scenerna med henne och hennes mamma Abby, får man väl räkna som seriens hittills sämsta. Det är ganska skönt att hon inte är med lika mycket som tidigare.

Och kan det vara så att vi har ett nytt kärlekspar på gång, nu när en av huvudkaraktärerna verkar gör vad han kan för att få till det med en annan av seriens ledande karaktärer. SPOILER Varning! (I Dangerous Liasons; Ser det ut som om Klaus, gör allt för att få till det med Caroline! Och i hennes slutscen, får man intrycket att hans försök inte är helt förgäves. När man ser hur glad hon blir av hans lilla gåva, en teckning av henne. Och även om Stephan visat att han har en del känslor för Elena kvar, så fortsätter han att stöta bort henne.

Sen får vi väl se om Originalens mammas plan att döda sin familj, verkligen kommer att lyckas. Då alla planer angående dessa, inte någon gång har lyckats.)

Det enda som kanske saknas för att göra serien till en ännu bättre serie, är nog att det inte är så mycket action. Samt att man nästan aldrig får se vampyrerna som vampyrer, utan bara deras mänskliga utseenden. Det är nästan som om de som gör serien, inte har tillräckligt med pengar till effekterna. Då man vid flera tillfällen när en av dem biter en människa, så händer det ju många gånger att man inte får se vampyrens ansikte.
 
Betyg: 9,1/10 …

The Vampire Diaries: Andra halvan av säsongen har startat, precis lika bra som den första slutade …

The New Deal

Eftersom Stefan har gömt kistorna med Klaus familjs kropparn, hotar Klaus med våld för att övertyga Damon och Elena att ingen kommer att vara säker förrän han hittar Stefan och fått tillbaka sin familj.

Our Town

Elena, Bonnie och Matt ordnar en överraskningsfest för Carolines 18e födelsedag. Samtidigt som Stefan och Damon inte kan enas om hur man ska handskas med Klaus, beslutar Stefan att testa sin plan.

The Ties That Bind

Bonnie tror drömmarna hon haft om Klaus kistor, kommer att hjälpa henne räkna ut hur han kan dödas. De återkommande drömmarna leder även henne till en återförening med sin mamma Abby, som Bonnie inte sett på 15 år.

Recension;

The Vampire Diaries är tillbaka efter det långa juluppehållet, och dessa tre avsnitt håller lika höga kvalitet som man avslutade första halvan med. Serien är inte känd för att innehålla speciellt mycket action, men med manus som är mycket genomarbetade, har den kanske till och med blivit bättre.

Med karaktärer som spelas av skådespelare som man ser gillar vad de sysslar med, det är väl egentligen bara en som jag fortfarande har svårt för. Klaus, det är en karaktär som inte riktigt håller måttet, vet inte om det är Joseph Morgan som i mina ögon inte riktigt passar för rollen, eller så är rollen inte rätt skriven alls.

Annars känns miljön i staden helt rätt för handlingen, även om man för ovanlighetens skull inte får se speciellt mycket av staden i fråga. Vilket är ganska ovanligt, man får se en gatstump, ett hus eller två, den lokala restaurangen/baren. Annars är större delen av serien inspelad inomhus, eller i en skog. Det är väl inget som direkt stör mig, så länge man har en handling som är bindande.

När det gäller karaktärerna, är det endast ett fåtal som egentligen har blivit vuxnare. Som Elena och Carolina, är väl egentligen de enda som man upptäcker förändringarna på. Elena har blivit lite tuffare, och lite självsäkrare. Och Caroline är inte längre den överlägsna hejaklacksledaren, och översittaren längre.

Bonnie har nog enligt mitt tycke, gått åt andra hållet. Och blivit psykiskt svagare, trots att hennes krafter som häxa blivit starkare. Hon verkare vara mer lättpåverkad av andra. Matt och Tyler är samma karaktärer som från det första avsnittet, mer eller mindre. Förutom det faktum att Tyler verkar bli våldsam lika lätt som tidigare, vilket antagligen beror på att han gjorts till en hybrid av Klaus.

Och när det gäller Tyler, så känns det som om det där med att han inte kan låta bli att göra allt som hans skapare säger, börjat få karaktären att bli lite löjlig. Med honom själv på ett fånigt sätt, ena sekunden säga att han kan säga emot Klaus, och direkt efteråt säga att han känner att han måste.

När det gäller bröderna Salvatore, så står dessa karaktärer ganska stilla, och verkar inte utvecklas alls. Förutom det faktum att de mer eller mindre har bytt plats, som den gode och den onde.

När det gäller de senaste avsnittens röda tråd, Klaus kistor. Får vi hoppas att man avslöjar vad som finns i den fjärde kistan, som är magiskt förseglad. Vad är det för hemlighet som ligger dold i den, är det något som kan användas mot Klaus, eller vad är det …

Vi får hoppas att resten av säsongen blir lika bra, fast det måste ju komma ett dåligt avsnitt någon gång. Har nog aldrig varit med om en serie, där de inte får till ett eller två dåliga avsnitt. Och det finns nog inte några tvivel, angående en fjärde säsong. Fast man vet aldrig, det har ju hänt förut att bra serier helt plötsligt lagts ner.

Ser fram emot nästa veckas avsnitt Bringing Out the Dead …

Betyg: 9,0/10 …

The Vampire Diaries: Årets sista avsnitt, absolut seriens bästa …

Homecoming

Elena blir orolig och förvirrad efter att Rebecka berättat för henne, varför natten till Homecoming-dansen är så viktig för henne. Tylers agerande under kvällen skakar om Matt och Caroline. Saker blir bisarra när Klaus bestämmer sig för att aktivera sin senaste plan och, samtidigt som de andra försöker överlista honom.

Damon går in i ett riskabelt partnerskap, som ger upphov till en skräckinjagande och oförutsedd utveckling.

Recension;

Efter de senaste avsnitten, så trodde man att nu har de väl nått toppen. Men ack vad man bedrog sig, att de kunde plocka ett ännu bättre avsnitt ur författarna är ganska otroligt. Detta avsnitt var absolut det bästa serien visat upp, än så länge i alla fall. De hade fått med allt man vill ha som tittare, spänning, överraskningar och lite kärlek.

Avsnittets huvudhandling är gängets planer att ta hand om Klaus, och sistaårsstudenternas sista Homecomingdans. En ”olycka” sker i lokalerna som dansen skulle ha hållits, vilket tvingar dem att snabbt byta festplats, Tyler tar på sig uppgiften att hålla festen hemma hos sig. Men är det han själv som kommer med idén, eller är det någon annan.

När de senare kommer till festen, har Klaus tagit dit en grupp hybrider som extra krydda. Då han misstänker att de andra tänkt göra någonting mot honom, allt verkar gå som det ska, men en överraskande vändning förstör nästan allt.

Tv6 tittare har verkligen många underhållande vinterkvällar, med start för Säsong 3Fredagen den 18/11 19:00 att se fram emot. Samt från och med måndag 14:05 med repris dagen efter 09:20 (mån – fre), börjar serien om med avsnitt 1.

Betyg: 9,4/10 …

The Vampire Diaries: Ännu ett I det närmaste felfritt avsnitt …

Ordinary People

Elena och Bonnie hjälper Alarik i hans försök att tolka innebörden hans senaste upptäckt. Elena och Rebecka hamnar sig i en maktkamp, tills Rebecka slutligen avslöjar några av familjens gamla hemligheter, och hennes våldsamma förflutna med Klaus och Elias.

Damon som fortsätter att göra genombrott med Stefan, försöker nu en ny hänsynslös strategi, och de blir bägge överraskade av en osannolik allierad.

Recension;

Ännu ett toppavsnitt, där de till och med utan action och dödsfall, får handlingen att gå framåt med stormsteg. Denna serie är absolut det bästa i sin genre, och med manus som i detta avsnitt, så kommer vi att få fortsätta våra liv med människorna och monstren i Mystic Falls under en lång tid framöver.

Äntligen har Klaus största skräck anlänt till staden, och för att inte avslöja allt för mycket, är det lite av en överraskning. Men med tanke på vad Klaus utsatt sin familj för, är det ändå inte någon större överraskning.

I avsnittet avslöjas det mesta rörande dessa originalvampyrer, av Klaus syster. Som berättar familjens historia för Elena, samtidigt som de andra försöker lösa skriften nere i grottan. Och Damon försöker få Stefan att få tillbaka sitt gamla tråkiga jag, antagligen för att han troligen vill ses som den ondare av bröderna.

Frågan är bara, hur kommer denna röda tråd att ta slut. Kommer Michael att döda Klaus, och kommer han sedan att lämna de andra i Mystic Falls ifred, eller blir han seriens nästa onding. Det är i alla fall en hel del kvar, innan säsong tre är till enda …

Betyg: 9,1/10 …

The Vampire Diaries: Serien fortsätter att övertyga, ytterligare ett mycket starkt avsnitt …

Ghost World
Under tiden som staden förbereder sig för att fira den traditionella Illumination Night, invaderar de dödas andar Mystic Falls. Efter en brutal attack av en förbannad ande, ber Damon Bonnie att fastställa källan till spökenas ”överraskande kraft”.

Elena säger till Jeremy att använda sin koppling till andra sidan för att hjälpa henne utforska nya sätt att nå Stefan, men Jeremy gör ett fruktansvärt beslut. Samtidigt upptäcker Alarik en sedan länge gömd ledtråd.

Recension;

Som vanligt, måste man nästan saga, leverera serien ytterligare ett toppavsnitt. Det ser än länge ut som om de inte kan skriva några dåliga manus, då denna den tredje säsongen nästan bara har uppvisat riktigt bra avsnitt.

Men, kan detta verkligen fortsätta. De måste ju någon gång, få till ett åtminstone halvdåligt avsnitt. Men vi ska inte klaga, det är inte heller vanligt med en serie, med så här många bra avsnitt. Så det är bara att fortsätta njuta, och fortsätta följa händelserna i den lilla staden Mystic Falls.

Den här gången börjar det dyka upp spöken över hela staden, och inte bara Anna. Och nu är det inte bara ett fåtal människor och monster som kan se dem, utan hela staden. Och det är inte bara snälla spöken som Annan, som börjat dyka upp, nu dyker även de från gravvalvet upp. Och dödar en av Grundarnas råd, och är ute efter hämnd mot alla familjer i rådet.

Allt på grund av att Bonnie räddade livet på Jeremy, Nu är det upp till henne, att finna en trollformel som skickar bort alla spöken, vilket även gäller henne mormor som också dykt upp. Och Damon följer efter Masons spöke, för att finna en av Lockwoods familjehemligheter.

Stefan tvingas in i ett slags blodtörst-rehab, av spöket av sin gamla vän Lexis och Elena. Kommer Elena att klara av att fortsätta hans behandling, även om han fortsätter att försöka manipulera henne. Michael och Katherina har ännu inte dykt upp i MF, och Klaus är fortfarande försvunnen. Frågan är om han fick med sig något av Elenas blod, när han flydde från staden. Och försöker skapa en hybridarmé, för att försvara sig mot vampyrjägaren …

Betyg: 9,1/10 …

The Vampire Diaries: Ännu ett riktigt bra avsnitt, med ett överraskande slut …

Smells Like Teen Spirit

Det är den första dagen av deras sista år, och Elena, Matt, Bonnie och Caroline bearbetar fortfarande den senaste tidens händelser, men Tyler verkar njuta av sin nya verklighet lite för mycket. Damon är frustrerad av den nya gäst i sitt hus, och alla överrumplas när en ny elev anländer till Alarik historia klass.

Matt går till Bonnie för att få hjälp efter att ha insett, att han gjorde ett stort misstag. Under tiden fortsätter Stefan följa Klaus order, att skydda sin boss blodförråd.

Recension;

Ett nytt skolår börjar, men med skillnaden att det är gängets sista på gymnasiet. Och självklart avslutas kvällen med ett party, ett party där Elena, Damon och Alarik planerar att ta hand om Stefan, genom att pumpa honom full med järnört, och låsa in honom.

Spoilers:
Markera nedanstående stycke för att läsa!Men deras plan slutar med att Elena måste rädda Stefans liv, när den återuppväckta Vicky tänder eld på bilen de ska köra iväg med.

Katherine väcker den bland vampyrer ökände vampyrjägaren Michael, och hon får själv veta vad han livnär sig på för blod; nämligen vampyrblod och kastar sig över henne.

Stefan fortsätter sitt nya liv med att döda flickor i parti och minut, någon i Mystic Falls måste ju börja undra varför så många försvinner.

Jeremy fortsätter att se Anna, och nu upptäcker de till sist att de kan röra vid varandra. Det har kanske något att göra med trollformeln som Bonnie kastade, för att upphäva trollformeln som Matt kastat för att låta Vicky komma tillbaka”.

Och Damon verkar få allt svårare att hålla fingrarna borta från Elena, något man i en del scener numera även kan upptäcka på henne.

Avsnittet är absolut ett av säsongens bättre, med ett mycket starkt manus av Julie Plec & Caroline Dries. Som skrivit en hel del av seriens manus tidigare också. När ska serien få sitt första riktigt dåliga avsnitt, som det känns nu, aldrig.

Vi får hoppas att Michael blir en karaktär, som kan krydda serien ännu mer. Frågan är; dödade han Katherine, eller kommer han att låta henne leva som tack för att hon väckt honom ur sin livstidssömn. Och kan han som han själv säger döda Klaus, något som i alla fall Klaus verkar tro, eftersom han flytt från MF.

Sen har det att ett par döda karaktärer återvänt från graven, normalt skulle sådant få en att sluta titta, men när det gäller genre-serier kan man förlåta sådant. Speciellt när man har med häxor och svart magi att göra, då brukar sådant inträffa.

Hur ska Elena hantera situationen hon befinner sig i, och ska Caroline kunna dämpa Tylers blodlust, och det att han verkar vara under Klaus kontroll. Kommer Jeremy och Bonnies förhållande att hålla, eftersom hon verkar ta riktigt illa vid sig, på grund av att han ser sina döda flickvänners spöken.

Avsnittet slutar med ett par ordentliga överraskningar, varav en av dessa var svår att förstå varför. Men orsaken kommer troligen att avslöjas inom kort …

Glömt inte den 18/11 19:00, då serien är tillbaka i rutan på Tv6 …

Betyg: 9,0/10 …