The Flash. Ännu en serietidningshjälte som tv-serie …

Ytterligare en serie baserad på ett seriemagasin, The Flash, dess egentliga premiär för pilotavsnittet sker inte förrän den 7 oktober i USA. Men bolagets promoutskick, kom visserligen på avvägar och ut på nätet. Vi får se hur länge det dröjer innan de stoppar delning, om detta går att göra nu!

Serien centreras runt CSI-agenten Barry Allen, som drabbas av en oväntad händelse som förvandlar honom till en superhjälte, med en kraft som gör att han kan springa i otroligt snabbt. En del av handlingen kommer att röra sig kring mordet på hans mamma, som hans egen pappa fängslades för.

Han har aldrig trott att hans far gjorde det, och har alltid talat om att han sett någon eller något röra sig inuti en massa ljussken och blixtrar. Vilket ingen trodde på, förrän nu. I pilotavsnittet får vi möta Arrow, efter att Barry sprungit 95 mil, för att få hans råd …

Pilot

Barry upptäcker sina krafter och sätter dem på prov, bara för att upptäck att det inte längre är ett test utan äkta vara när han stöter på en viss någon. Nu skapar han sig en liten grupp, som ska hjälpa honom spåra upp andra som fick krafter som honom samma kväll.

Några ur pilotavsnittets skådespelare …

Grant Gustin – Barry Allen / The Flash

Candice Patton – Iris West

Rick Cosnett – Eddie Thawne

Danielle Panabaker – Caitlin Snow

Carlos Valdes – Cisco Ramon

Tom Cavanagh – Harison Wells

Jesse L. Martin – Detective Joe West

John Wesley Shipp – Henry Allen (Spelade The Flash i serien från 1990 – 91)

Stephen Amell – Arrow

Nu till det viktiga, är serien något att vänta på, eller är den ett misslyckande. Det får vi väl se, nu kan det vara så att avsnittet som jag nu sett, är kanske inte ett färdigt avsnitt. Det kan vara så att det som nu skapats, är en komprimering av ett dubbelavsnitt. Men det var inte som ett par promoavsnitt, som jag tidigare sett av en annan serie. Då detta hade alla effekter och allt ljud, infört som en del inte har med i sina promos.

Nu kändes det lite som om allt gick för snabbt, från en knapphändig presentation av huvudrollsinnehavarna. Till olyckan till att han löser sitt första fall som The Flash. Annars kan den nog få åtminstone 2 säsonger, då den har potential att bli en riktigt bra serie.

Manuset kändes ganska fast och bra, trots den kraftiga komprimeringen. Dialogen kändes lite som om man var tillbaka i Starling City, hemma hos Oliver Queen. Vilket bara är ett plus, då man känner igen sig i sättet som bägge serierna är upplagda. Vi lär nog få se överlappningar mellan de två serierna, några gånger.

Så här i början är det lite svårt att se, Barry som superhjälte, då han innan var lite nördig med vissa problem med att passa in med sina poliskollegor. Men han kan mycket väl växa in i rollen som The Flash. Vad jag inte gillade, är det faktum att det redan är 4 personer som känner till hans ”hemliga” identitet. Om han kommer att visa sig för fler, blir det nog svårt att jaga andra med krafter.

När det gäller hans medarbetare, så känns Cisco som den person man kanske kan avlägsna från gruppen utan att detta skulle märkas allt för mycket. Hans karaktär kändes mest som en löjlig bifigur, och inte som någon som arbetar på ett tidigare stort labb.

Caitlin Snow däremot känns som någon som jobbar med sånt, och man får en känsla att hon kommer att bli viktig i Barrys liv. Sedan har vi familjen West, som Barry växte upp hos efter det att hans mamma dödades. Där han är kär i Detektiv Wests dotter Iris, men som endast ser honom som en bror.

Som helhet var avsnittet riktigt bra, men vi får se när pilotavsnittet visas i oktober, om det är ett dubbelavsnitt, som här varit komprimerad till 42 min. Själv ser jag fram emot detta, Jag tror att kanalen redan planerar en andra säsong.

Den har goda chanser att bli en av de bättre seriemagasinsserierna, som anpassats för tv. Det har dykt upp ett flertal som floppat, under de senaste åren. Det är väl egentligen bara Arrow och Stålis som gjort succé.

Betyg: 7/10 …

Ny Scifi-serie som har goda förutsättningar att bli en succé!!!

Defiance

Serien utspelar sig i en inte alltför avlägsen framtid, där utomjordingar som kallas Votans har kommit till Jorden i sitt sökande efter ett nytt hem efter att deras eget solsystem förstörts. Men när de anlände till Jorden, upptäckte de att trots långvariga förhandlingar med regeringen på jorden, att de inte var välkomna.

Men istället för att ge sig av, startade de ett krig med människorna då de blir fast beslutna att göra Jorden till sitt nya hem. Under kriget släpper Votans ner terraformare på planeten för att omvandla planetens yta, bränner jorden och öppnar klyftor i marken och täcker planetens yta med damm och skräp.

Efter årtionden av krig, förklaras vapenvila när bägge sidor inser att de måste fokusera på överlevnad på denna nya nästan främmande planet. Serien kretsar till stor del kring karaktären av Jeb Nolan. Han var bara tio år gammal när Votans, kom och han tjänstgjorde i det militära under kriget. Med kriget nu över, återvänder han till sin hemstad St Louis för att upptäcka att staden han lämnade, inte är mycket mer än ett flyktingläger.

Han beslutar sen att staden behöver hans tjänster, och tar emot positionen som staden Defiance Sheriff, så att han kan skydda staden från farliga sammandrabbningar mellan människor, utomjordingar, militärer och andra farliga besökare som ibland anländer till staden.

Pilotavsnitt

Nolan och Irisa anländer till staden Defiance, där staden snart delas i två grupperingar över Lukas McCawleys död. Men när ett större hot närmar sig, tvingas alla att strida tillsammans: Mot Volgernas angrepp.

Recension;

Efter en längre tids torka när det gäller science fiction, anländer här en ny sf-serie, men många kommer nog att se den som en Falling Skies klon. Och till viss del kan de ha rätt, det finns vissa likheter med FS. Jorden har angripits av en främmande utomjordisk ras, och människorna tar upp striden för att återta sin planet.

Men här är det två raser som ingår en inte helt behaglig fred med människorna, de har även tagit lite från Mad Max filmerna. Utanför bosättningarna glider det omkring gäng, som angriper alla som kommer dem nära och rånar dem på allt de har. Man får även en känsla av att alla bosättningar kan samarbeta mot hoten runt omkring dem.

Kände att serien fick ett mycket bra start, och inte så långsam som många andra pilotavsnitt kan bli, när alla huvudrollsinnehavare ska presenteras. Än så länge har vi inte fått lära känna alla huvudkaraktärer, men man börjar att upptäcka lite vem som är vem.

Avsnittets handling var inte särskilt rörig heller, och man fick reda på vem som är den fientliga utomjordiska falangens spion i staden, vilket inte är speciellt vanligt, då man oftast brukar dra ut på detta i alltför många avsnitt många gånger.

En sak man verkligen upptäcker i serien är att Rockne S O’Bannons (Farscapes skapare), är en av de som ligger bakom serien. Så vi får hoppas att det blir han, som får bestämma seriens fortsättning, och inte de från Battlestar Galactica, som var en sämre serie.

Det tråkiga för denna serie, är att det är Syfy Chanel som köpt serien. Då jag tror att den inte kommer att få mer än max 2 säsonger, något annat är svårt att tro. Då det är kanalens vanliga lust att köra en bra SF-serie …

Betyg: 8,3/10 …

Doctor Who : X-mas Special 2012… Ett av seriens klart bästa!!!

The Snowmen:
Avsnittet startar någonstans i England år 1842, den unge Dr Simeon håller på att bygga en snögubbe ute på tomten. När den plötsligt börjar tala med honom …

Sedan förflyttar vi oss 50 år framåt i tiden, till den äldre Dr Simeon. Som med hjälp av en grupp hemlösa, samlar in snö från en grupp snömän … Som han sedan tar med sig till sitt labb, för att placera lite i en stor glasbehållare.

Samtidigt stöter vår käre Doktor på den unga servitrisen Clara, som blir nyfiken på honom, och efter sitt första korta möte följer efter honom. Då får hon även möta den något korkade Sontaranen Strax.

Vilket startar ett äventyr där vår käre Doktor till och med får en puss, kan detta betyda att den nya följeslagare även kommer att ge honom kärlek, något han saknat under alla dessa år.

Recension;

Mitt Dr Who hjärta, tycker jag att detta nog är ett av seriens absolut bästa julspecialavsnitt. Någonting händer hela tiden, okej, serien är väl inte den mest action-infesterade. Avsnittet hade lite mer humoristiska scener än vanligt, och var inte lika barnvänliga som en del tidigare avsnitt …

Visst snö kan ju vara farlig, men inte på detta sätt. Fast det var en idé som borde ha kunnat gjorts på ett lite bättre sätt, gärna med lite rörligare snögubbar. Men detta är ju seriens charm, att mer eller mindre strunta i allt vad specialeffekter heter. Och styrs av manus som är betydligt mycket bättre än de flesta serierna från andra sidan atlanten.

Som det faktum att snögubbarna, inte ens såg ut som om de var gjorda av snö, men med ett manus som detta är det ingenting jag bryr mig om. Och Steven Moffat är egentligen den som genom hela serien, i mitt tycke har fått fram de bästa avsnitten.

Men Iskvinnan var riktigt bra gjord, men så brukar det vara i serien, att de emellanåt skriver in en effekt som är fruktansvärt bra. Vilket denna är, vi får hoppas att serien fortsätter med att hålla manus framför effekter. Därför måste man hoppas att jänkarna inte lägger beslag på serien, då kommer nog effekterna att ta över …

Matt Smith var väl inte riktigt sitt gamla jag i början, men det hade med manuset att göra. Där han var lite tråkig, och såg till och med ut som sina drygt 900 år. Men han kom igång efter halva avsnittet, då fick vi den gamla MS/Doktorn tillbaka. Och hans lust att rädda universum är tillbaka, gillade också hans parkering uppe i molnen. Kanske lite jobbigt att ta sig till TARIS, upp i spiraltrappan, som var ganska hög.

Måste säga att man faller direkt för Clara Oswald, hennes charm, och nyfikenhet, och att hon är söt, gör inte hennes sak sämre. Hoppas bara att den modernare Clara är lika charmig, men jag tror nog att vi inte behöver oroa oss för det.

Hoppas också att vi får se mer av det lite udda paret, ödledamen Madame Vastra och hennes hustru Jenny Flint dyker upp fler gånger. Helt enkelt för att ge serien lite fler halvfasta karaktärer.

Det ska bli kul att se nästa avsnitt för säsong 7, när de två möts igen. Och om hon anlänt till sin grav rätt dag.

Betyg: 8,4/10 …

Terra Nova: Säsong 1 lite av en besvikelse …

tn-endEfter att ha sett säsongsavslutningen, känns det som om man varit med om en serie som lovade stort, men som i själva verket blev lite av en besvikelse. Det är nog ganska troligt att serien, inte får förnyat förtroende, och läggs ner.

Man hade stora förväntningar på en serie med så starka namn inblandade, Steven Spielberg, Brannon Braga och René Echevarria, alla har de tidigare varit med och skapat starka scifi-serier/filmer. Så man hade nog väntat sig en storslagen serie, nog fick vi se härliga vyer över Terra Nova, effekterna var väl rätt så okej för att vara tv. Men kunde nog ha varit snäppet bättre, antagligen räckte nog inte pengarna för detta.

Serien har i alla fall varit en av de dyraste som gjorts, vilket troligen kommer att bli en viktig del, när de beslutar om den får en säsong till eller inte.

Men bättre manus är nog något som måste komma ut först, då dessa varit ganska tillintetsägande ibland. Och de var knappast sammanhängande heller, utan man fick mer eller mindre själv söka svaren. Avsnitten var alldeles för ojämna i min smak, och var alltför styrda mot familjedrama-hållet. Istället för mer action och dinosaurier, och de kunde ha gett oss lite fler svar, och inte fler frågor mot slutet.

De första 2 avsnitten kändes ganska lovande, men sedan blev det alldeles för mycket upp och ner. Något bra avsnitt, sedan flera betydligt sämre. Serien var blev lite för ojämn för min smak, och det hade nog varit en bra sak, om man fått veta lite om huvudkaraktärernas liv, innan de anslöt sig till Tera Nova från modern tid.

Ta till exempel de två sista avsnitten, Occupation och Resistance.

I Occupation börjar avsnittet med hur de placerar ut vakter vid portalen, vilket inte hjälper när en ofrivillig självmordsbombare spränger porten och flera av de i närheten i luften. Vilket ger de från 2149 fritt fram, att anlända på en annan plats.

Starten kändes hoppfull, MEN! Plötsligt hoppar man fram till när Jim Shannon vaknar upp, och att det har gått ett par dagar, och Terra Nova har förlorat. Vi får inte riktigt veta vad som hänt från explosionen till nu, nog hade man i alla fall hoppats på lite strid i alla fall.

Och hur enkelt det var sen att stoppa nykomlingarna, och skicka iväg dem från kolonin, hur kommer det sig att kolonin föll så snabbt i sin tur, det undrar man.

Sen har orsakerna till motsättningarna mellan Phoenix-gruppen med Sixers, och Terra Nova. Gällde det denna tidsperiod/alternativa världs resurser, eller det som man finner i de kvarlämnade containrarna. Delar från ?gamla fartyg?, var det detta det gällde att få tag på gamla artefakter. Är det saker som försvunnit genom Bermudatriangeln, eller vad har dessa saker med allt att göra.

Nej! Jag tror inte att serien får en andra säsong! Även om jag ger den lite över godkänt i betyg …

Betyg för hela säsongen: 6,7/10 …

Terra Nova: En kvalitetssänkning som drabbar serien här …

Proof
Maddy hamnar i livsfara efter att hon lär sig en hemlighet, angående en av Terra Novas främsta vetenskapsmän.

Josh gör ett avtal för att få dit Kira från 2149, vilket kan bli ett problem för kolonin.

Recension;

Inte helt lyckat avsnitt, där mycket fokuseras på de äldre Shannon-barnen Maddy och Josh. Där den ena avslöjar en identitetstjyv, och mördare, och den andre gör inbrott åt Sixers. Där han efter inbrottet erkänner till sina föräldrar att han gjort det, och varför. Maddy snubblar över ett mord som inträffad i framtiden, och förlorar nästan själv livet på grund av sitt avslöjande.

Taylor räddar livet på soldaten han förvisade från Terra Nova, för att kunna övertala honom att spionera åt honom, med löfte om att eventuellt få återvända till kolonin. Förutom dessa spår i handlingen, var det inte mycket som hände i avsnittet.

Av någon anledning har avsnitten tappat allt mer i kvalitet, i de senaste avsnitten. Från att i mina ögon var en riktigt bra serie, så har den börjat falla allt mer. Man börjar känna igen detta från liknande serier, som Earth 2 och den Brittiska Outcasts, som bägge hade en riktigt bra start, men som sedan mer eller mindre föll ihop.

Men vi får hoppas att detta inte sker här, då serien har potential att bli en klassiker. Men då måste manusförfattarna förbättra sig avsevärt.

Man vill ju se lite mer action, och inte bara drama. Även om den är tänkt att vara en familjeserie, så kan man ju inte bara göra den så snäll som den hittills varit. Och att vi även kan få se eller åtminstone få veta, vad de i 2149 har för planer, med Terra Nova-portalen. Om det som Lucas arbetar med, är ett sätt att kunna skicka saker genom porten, eller att de ska kunna färdas åt bägge hållen.

Betyg: 7,3/10 …

Terra Nova: En uppryckning från förra veckan …

Nightfall

All teknisk utrustning i Terra Nova utplånas när en meteor slår ner. Maddy och Reynolds blir fast utanför murarna. Skye och Elisabeths sjukvårdsteam, räddar en av flickans vänner. Mira och Sixers angriper kolonin och Taylor måste stoppa dem.

Recension;

Maddy Shannon går på en romantisk picknick med Reynolds, utanför kolonins mur. Samtidigt som hennes pappa, tar med sig sin yngsta dotter på en överraskning. Nämligen en plats i kolonin, som kallas ögat. Där kolonin gömmer en stor dator med ett omfattande arkiv, där hon bland annat får åka i en virtuell berg och dalbana.

Men självklart är det något som gör att allas planer inte går som de tänkt, en meteor slår ner inte långt från kolonin, och byn elektronik slås ut av en kraftfull EMP-explosion. Och Jim och Zoe blir fast nere i ögat, och Maddy blir fast ute i vildmarken.

På grund av att kolonins försvar ligger nere, iscensätter Sixers ett angrepp. Genom att jaga en dinosaurie mot byn, men odjuret visar sig vara ett skenangrepp. Och en mindre grupp tar sig in i byn, för att stjäla den mystiska lådan. Som visar sig vara någonting helt annat än en enkel låda, det är en avancerad dator, som skickats till Terra Nova och en speciell person.

Ett avsnitt med små avslöjanden angående Sixers, och i vilket syfte de är där. Men med en ny stor fråga, orsaken till varför man skickat folk till Terra Nova. En del antydningar görs av Mira och personen de möter, och som är mottagare av boxen. Angående Terra Nova, och att detta inte har med kolonin att göra

Frågan är, kan beräkningarna som hittades på klipporna vid vattenfallet, ha att något göra med portalen och att ta sig dit. Och att i 2149, vill man utvinna mineraler på Terra Nova och kunna föra dem dit. Nu ska de ju inte kunna göra detta, men har någon kommit på ett sätt ändå.

Familjen Shannon känns inte riktigt som en nybyggarfamilj, som kommit hit för att starta om, det verkar som om allt är som innan. De enda som ändå verkar anpassa sig, är nog Elisabeth och Maddy, Josh däremot borde glömma bruden där hemma och sitt gamla liv och låta Skye komma in i hans liv. Polisen Jim känns som en karaktär utan mål, och som man borde skjuta bort snarast.

Sen har vi kolonin själv, det verkar inte som om någon gör något där. Borde man inte bygga mer hus, då det troligen kommer att anlända mer människor. Eller har alla som ska ”räddas” redan fått resa hit till Terra Nova. Vi får väl se hur allt utvecklar sig …

Betyg: 8,2/10 …