Ny Scifi-serie som har goda förutsättningar att bli en succé!!!

Defiance

Serien utspelar sig i en inte alltför avlägsen framtid, där utomjordingar som kallas Votans har kommit till Jorden i sitt sökande efter ett nytt hem efter att deras eget solsystem förstörts. Men när de anlände till Jorden, upptäckte de att trots långvariga förhandlingar med regeringen på jorden, att de inte var välkomna.

Men istället för att ge sig av, startade de ett krig med människorna då de blir fast beslutna att göra Jorden till sitt nya hem. Under kriget släpper Votans ner terraformare på planeten för att omvandla planetens yta, bränner jorden och öppnar klyftor i marken och täcker planetens yta med damm och skräp.

Efter årtionden av krig, förklaras vapenvila när bägge sidor inser att de måste fokusera på överlevnad på denna nya nästan främmande planet. Serien kretsar till stor del kring karaktären av Jeb Nolan. Han var bara tio år gammal när Votans, kom och han tjänstgjorde i det militära under kriget. Med kriget nu över, återvänder han till sin hemstad St Louis för att upptäcka att staden han lämnade, inte är mycket mer än ett flyktingläger.

Han beslutar sen att staden behöver hans tjänster, och tar emot positionen som staden Defiance Sheriff, så att han kan skydda staden från farliga sammandrabbningar mellan människor, utomjordingar, militärer och andra farliga besökare som ibland anländer till staden.

Pilotavsnitt

Nolan och Irisa anländer till staden Defiance, där staden snart delas i två grupperingar över Lukas McCawleys död. Men när ett större hot närmar sig, tvingas alla att strida tillsammans: Mot Volgernas angrepp.

Recension;

Efter en längre tids torka när det gäller science fiction, anländer här en ny sf-serie, men många kommer nog att se den som en Falling Skies klon. Och till viss del kan de ha rätt, det finns vissa likheter med FS. Jorden har angripits av en främmande utomjordisk ras, och människorna tar upp striden för att återta sin planet.

Men här är det två raser som ingår en inte helt behaglig fred med människorna, de har även tagit lite från Mad Max filmerna. Utanför bosättningarna glider det omkring gäng, som angriper alla som kommer dem nära och rånar dem på allt de har. Man får även en känsla av att alla bosättningar kan samarbeta mot hoten runt omkring dem.

Kände att serien fick ett mycket bra start, och inte så långsam som många andra pilotavsnitt kan bli, när alla huvudrollsinnehavare ska presenteras. Än så länge har vi inte fått lära känna alla huvudkaraktärer, men man börjar att upptäcka lite vem som är vem.

Avsnittets handling var inte särskilt rörig heller, och man fick reda på vem som är den fientliga utomjordiska falangens spion i staden, vilket inte är speciellt vanligt, då man oftast brukar dra ut på detta i alltför många avsnitt många gånger.

En sak man verkligen upptäcker i serien är att Rockne S O’Bannons (Farscapes skapare), är en av de som ligger bakom serien. Så vi får hoppas att det blir han, som får bestämma seriens fortsättning, och inte de från Battlestar Galactica, som var en sämre serie.

Det tråkiga för denna serie, är att det är Syfy Chanel som köpt serien. Då jag tror att den inte kommer att få mer än max 2 säsonger, något annat är svårt att tro. Då det är kanalens vanliga lust att köra en bra SF-serie …

Betyg: 8,3/10 …

NY Tävling på Gateroom.eu

Nu är det dags för en ny tävling, den 27/7 släpps I Am Number 4 på DVD/BD.

ian4_01Tre är döda. Vem blir nummer fyra? Från regissören D.J. Caruso (Disturbia) och producenten Michael Bay (Transformers) kommer den här laddade actionthrillern. John Smith (Alex Pettyfer) är en mycket speciell ung man som döljer sin sanna identitet för att undkomma en dödlig fiende som vill förgöra honom. Tillsammans med sin beskyddare (Timothy Olyphant) bor John i en småstad, som han för tillfället kallar sitt hem.

Där inträffar en rad oväntade, livsavgörande händelser – han möter den första kärleken (Dianna Agron, TV-serien Glee), får nya kraftfulla förmågor och kommer i kontakt med andra som delar hans otroliga öde. I Am Number Four är en explosiv, nervpirrande thriller från den första minuten till den sista

I samarbete med The Walt Disney Company Nordic AB, har ni nu möjligheten att vinna ditt egna exemplar av Blu-Ray boxen.

Ni hittar tävlingen här; http://www.gateroom.eu/iamnumber4.html

 

        

Tävling om TRON: Legacy

utlottning_3

 

Var med i vår utlottning, av ett begränsat antal Tron Legacy Superset. Svara rätt på alla 7 FRÅGORNA, (svar skickas med mail till oss) där de med alla rätt är med i utlottningen av Boxarna..

I samarbete med Disney.se,

Den 13 April släpps Walt Disneys Tron Legacy på DVD/Blu-Ray…
Ni har här möjligheten att vara en av 6 vinnarna av denna superbox… En 7e vinnare vinner Soundtracket från filmen …

TronLegacySupersetse_small   Tronremix_1

Kommande Scifi & Genréfilmer …

Under 2011 – 2014 ser det ut att dyka upp en hel del nyheter och uppföljare, tänkte lägga upp en liten lista här. Tänk på att många av dessa är endast i manusstadiet, så premiärdatum samt andra ändringar kan komma innan den färdiga produkten …

2011

Chronicles of Riddick: Den tredje delen i berättelserna om Riddick är snart här, premiär någon gång under 2011. Vi får hoppas att den blir lika bra som de andra delarna.
Förrådd av sina egna och lämnad som död på en ödslig planet, får Riddick kämpa för sin överlevnad mot främmande rovdjur och blir starkare och farligare än någonsin tidigare.
Regissör: David Twohy, Manusförfattare: David Twohy
Producenter: Vin Diesel, Ted Field & Samantha Vincent (Exekutive producent)
Huvudroller: Vin Diesel – Riddick, Jo’el G – .

The Chronicles of Narnia: The Silver Chair, Än så länge finns det inte mycket info, angående denna fortsättning…

Castlevania: Ännu ett Tv-spel som är på väg till den vita duken, ska ha premiär någon gång i år …
Filmen fokuserar på ursprunget till den eviga kampen, mellan Belmont Klanen och Lord Dracula.
Regissör: James Wan, Manusförfattare, Ian Jeffers, Producenter: Paul W.S. Anderson & Jeremy Bolt

2012

Star Trek VII, fortsättningen på förra årets succé med den nya filmbesättningen är snart här igen…
Filmmakers: Alex Kurtzman – Manus / Producent, Damon Lindelof – Manus / Producer, Roberto Orci – Manus / Producent, J.J. Abrams – Producent, Bryan Burk – Producent

Terminator 5, Framtidsrobotarna slår till igen.
Författare: James Cameron, Gale Anne Hurd, Producenter:  Derek Anderson, Mario Kassar, Victor Kubicek
Huvudroller:
Christian Bale – John Connor (enligt rykten)

Ghostbusters III, allas våra spökjägare är tillbaka, (frågan är ”varför”)
Ivan Reitman – Director / Producent, Lee Eisenberg – Manus

Westworld, Nyinspelning av denna klassiska scifi-film från 1973, med Yul Brynner – som Robot Revolverman.
En skrämmande fantasiberättelse om två hederliga affärsmän som går till en nöjespark där robotar hjälper dem att leva ut sina drömäventyr. Men medan de deltar i en vilda västern simulerad eldstrid på en salong blir det fel på en av robotarna.

Plötsligt finner männen att deras liv är i fara eftersom de jagas av en cowboy-robot som gör allt för att eliminera dem. (Handlingen i nyinspelningen kan kanske skilja lite från originalet)
Regissör: Ej klar, Författare: Michael Crichton (Manus till originalfilmen), Billy Ray (Manus)
Producenter: Jerry Weintraub
Huvuroller: Russell Crowe – (Enligt rykten)

Metal Gear Solid. Ännu ett videospel som filmstudiorna vill tjäna pengar på, spelserien är helt underbara, men att göra en film av den här kommer det att fungera. Kanske om den görs som Mission Impossible t.ex, annars kommer den att få det svårt, om filmen görs som om huvudkaraktären ska röra sig genom ett flertal banor som i spelen, då tror jag att den är dödsdömd redan innan den filmats.
Hideo Kojima – Manusförfattare (Spelet), Michael De Luca – Producent

When Worlds Collide: En planet som lossnat ur sin omloppsbana, är på kollisionskurs mot jorden, och masshysteri av bibliska proportioner bryter ut på gatorna …
Stephen Sommers – Regissör / Manusförfattare / Producer, Edwin Balmer – Författare (Bok), Philip Wylie – Författare (Bok), Bob Ducsay – Producent, Steven Spielberg – Producent
Huvudroller: Alex Williams – Jack (enligt rykten)

I, Robot 2: Ett nytt försök att helt begrava Asimovs klassiska scifi-roman, den första borde inte ens ha fått använda hans story, då det enda i storyn som följde boken, var att en robot dödat en människa. Men filmen gjorde om den till en medioker actionrulle, och nu ska dom göra det igen. Hoppas att Will Smith tackar nej till rollen den här gången!!!
Manusförfattare: Ronald D. Moore
Huvudroller: Will Smith – Del Spooner (Obekräftat)

U.F.O.: Filmens story låter ganska mycket som Torchwood tycker i alla fall jag, åtminstone gamla Torchwood när det har att göra med att samla in allt utomjordiskt …

Baserat i en närliggande framtid – där en superhemlig militär organisation SHADO ”SHfUF” (Supreme Huvudkvarter för Utomjordisk Försvarsorganisation) tas i drift. Dess syfte, att försvara jorden från en främmande ras, som har fört bort människor från alla hörn av planeten under årtionden. Gruppens täckmantel är en i London belägen filmstudio, där deras huvudkvarter är gömt djupt under ytan.

Regissör: Matthew Gratzner, Manusförfattare: Gerry Anderson (Karaktärerna), Ryan Gaudet & Joseph Kanarek
Producenter: Shannon Blake Gans – med-producent: New Deal Studios, Matthew Gratzner, Avi Haas, Julie Meldal-Johnsen & Jonathan Sanger – exekutive producenter
Huvudroller: Ali Larter – Virginia Lake (enligt ryktena)

Soylent Green: Nyinspelning av den klassiska scifi-filmen från 1972.
En polis i ett framtida New York, upptäcker sanningen om ett livsmedelsämne som myndigheterna ger befolkningen. År 2022, har jordens yta ändrats totalt. New Yorks befolkning till exempel, har vuxit till 40 miljoner munnar att föda. Växthuseffekten har ökat temperaturen till nära på outhärdliga nivåer, och folket hålls instängda i städerna av lagar. Och dom rika lever i avskiljda lägenheter (med kvinnor som en del av deras hyrda möbler), och en brist på naturlig föda. Jordgubbar kostar omkring $150 för ett glas. Kriminalinspektör Thorn utreder ett underligt mordfall på en anställd på Soylent bolaget, som föder massorna med en palett av deras skapelser: Soylent röd, gul, eller det även mer näringsrika grön. Det dröjer inte länge förrän han snubblar över det verkliga källan för Soylent Grön, som inte består av sojabönor eller plankton längre.
Manusförfattare: Harry Harrison (Boken), Dan McDermott

2013

Iron Man 3, Premiär den 3 Maj, inte mycket info släppt angående handling, men den lär väl likna de 2 första filmerna.
Robert Downey Jr. – Tony Stark/Iron Man, Scarlett Johansson – Natalie Rushman/Natasha Romanoff (enligt rykten), Luke Falconer – George Tarleton/M.O.D.O.K. (enligt rykten)
Jack Kirby – Författare (karaktärer), Stan Lee – Författare (karaktärer) / Exekutive Producent, Avi Arad – Producent

Hancock 2. Filmen om den något missanpassade superhjälten Hancock, får snart en uppföljare …
Peter Berg – Regissör, Glen Mazzara – Manusförfattare, Adam Fierro – Manusförfattare, James Lassiter – Producent, Will Smith – Producent
Huvudroller: Will Smith – John Hancock, Charlize Theron – Mary Embrey

Independence Day 2 & (ID4 3 2014): Båda ID4-filmerna ska enligt rapporter övervägs att filmas direkt efter varandra.
Roland Emmerich – Manusförfattare / Producent, Dean Devlin – Manusförfattare / Producent (Ingen regissör är bestämd min gissning blir Roland Emmerich)
Huvudroller: Will Smith – Steven Hiller

 

Warcraft, Ett av de populäraste Online spelen, kommer snart till en biograf nära dig. Är detta en film för alla eller endast för WoW spelarna, många av dessa spelbaserade filmerna har inte hållit speciellt hög klass tidigare.
Regissör: Sam Raimi, Författare: Chris Metzen – Story och Karaktärer, Robert Rodat – Manus
Producenter: Joshua Donen, Alex Gartner, Jon Jashni
Huvudroller: Mark Hildebrandt – Varian Wrynn

The Flash (Blixt Gordon), Manuset är fortfarande under utveckling, så man startar troligen inspelningen först mot slutat av nästa år. Handlingen har inte läckt ännu heller …
Greg Berlanti – Regissör / Manusförfattare, Chris Brancato – Manusförfattare, Michael Green – Writer Manusförfattare, Geoff Johns – Manusförfattare & Story / Producent
Huvudroller: Ej besatta ännu.

2014

Avatar 2, Planeten Pandora nya äventyr, manus skrivs just nu.
James Cameron – Regi / Manus / Producent (3an ska ha premiär 2015)

Stephen Kings ‘Det Mörka Tornet’ dyker upp under detta år.
Ron Howard – Regi & Producent, Stephen King – Producent, Akiva Goldsman – Manus