The Flash. Ännu en serietidningshjälte som tv-serie …

Ytterligare en serie baserad på ett seriemagasin, The Flash, dess egentliga premiär för pilotavsnittet sker inte förrän den 7 oktober i USA. Men bolagets promoutskick, kom visserligen på avvägar och ut på nätet. Vi får se hur länge det dröjer innan de stoppar delning, om detta går att göra nu!

Serien centreras runt CSI-agenten Barry Allen, som drabbas av en oväntad händelse som förvandlar honom till en superhjälte, med en kraft som gör att han kan springa i otroligt snabbt. En del av handlingen kommer att röra sig kring mordet på hans mamma, som hans egen pappa fängslades för.

Han har aldrig trott att hans far gjorde det, och har alltid talat om att han sett någon eller något röra sig inuti en massa ljussken och blixtrar. Vilket ingen trodde på, förrän nu. I pilotavsnittet får vi möta Arrow, efter att Barry sprungit 95 mil, för att få hans råd …

Pilot

Barry upptäcker sina krafter och sätter dem på prov, bara för att upptäck att det inte längre är ett test utan äkta vara när han stöter på en viss någon. Nu skapar han sig en liten grupp, som ska hjälpa honom spåra upp andra som fick krafter som honom samma kväll.

Några ur pilotavsnittets skådespelare …

Grant Gustin – Barry Allen / The Flash

Candice Patton – Iris West

Rick Cosnett – Eddie Thawne

Danielle Panabaker – Caitlin Snow

Carlos Valdes – Cisco Ramon

Tom Cavanagh – Harison Wells

Jesse L. Martin – Detective Joe West

John Wesley Shipp – Henry Allen (Spelade The Flash i serien från 1990 – 91)

Stephen Amell – Arrow

Nu till det viktiga, är serien något att vänta på, eller är den ett misslyckande. Det får vi väl se, nu kan det vara så att avsnittet som jag nu sett, är kanske inte ett färdigt avsnitt. Det kan vara så att det som nu skapats, är en komprimering av ett dubbelavsnitt. Men det var inte som ett par promoavsnitt, som jag tidigare sett av en annan serie. Då detta hade alla effekter och allt ljud, infört som en del inte har med i sina promos.

Nu kändes det lite som om allt gick för snabbt, från en knapphändig presentation av huvudrollsinnehavarna. Till olyckan till att han löser sitt första fall som The Flash. Annars kan den nog få åtminstone 2 säsonger, då den har potential att bli en riktigt bra serie.

Manuset kändes ganska fast och bra, trots den kraftiga komprimeringen. Dialogen kändes lite som om man var tillbaka i Starling City, hemma hos Oliver Queen. Vilket bara är ett plus, då man känner igen sig i sättet som bägge serierna är upplagda. Vi lär nog få se överlappningar mellan de två serierna, några gånger.

Så här i början är det lite svårt att se, Barry som superhjälte, då han innan var lite nördig med vissa problem med att passa in med sina poliskollegor. Men han kan mycket väl växa in i rollen som The Flash. Vad jag inte gillade, är det faktum att det redan är 4 personer som känner till hans ”hemliga” identitet. Om han kommer att visa sig för fler, blir det nog svårt att jaga andra med krafter.

När det gäller hans medarbetare, så känns Cisco som den person man kanske kan avlägsna från gruppen utan att detta skulle märkas allt för mycket. Hans karaktär kändes mest som en löjlig bifigur, och inte som någon som arbetar på ett tidigare stort labb.

Caitlin Snow däremot känns som någon som jobbar med sånt, och man får en känsla att hon kommer att bli viktig i Barrys liv. Sedan har vi familjen West, som Barry växte upp hos efter det att hans mamma dödades. Där han är kär i Detektiv Wests dotter Iris, men som endast ser honom som en bror.

Som helhet var avsnittet riktigt bra, men vi får se när pilotavsnittet visas i oktober, om det är ett dubbelavsnitt, som här varit komprimerad till 42 min. Själv ser jag fram emot detta, Jag tror att kanalen redan planerar en andra säsong.

Den har goda chanser att bli en av de bättre seriemagasinsserierna, som anpassats för tv. Det har dykt upp ett flertal som floppat, under de senaste åren. Det är väl egentligen bara Arrow och Stålis som gjort succé.

Betyg: 7/10 …

Ny Scifi-serie som har goda förutsättningar att bli en succé!!!

Defiance

Serien utspelar sig i en inte alltför avlägsen framtid, där utomjordingar som kallas Votans har kommit till Jorden i sitt sökande efter ett nytt hem efter att deras eget solsystem förstörts. Men när de anlände till Jorden, upptäckte de att trots långvariga förhandlingar med regeringen på jorden, att de inte var välkomna.

Men istället för att ge sig av, startade de ett krig med människorna då de blir fast beslutna att göra Jorden till sitt nya hem. Under kriget släpper Votans ner terraformare på planeten för att omvandla planetens yta, bränner jorden och öppnar klyftor i marken och täcker planetens yta med damm och skräp.

Efter årtionden av krig, förklaras vapenvila när bägge sidor inser att de måste fokusera på överlevnad på denna nya nästan främmande planet. Serien kretsar till stor del kring karaktären av Jeb Nolan. Han var bara tio år gammal när Votans, kom och han tjänstgjorde i det militära under kriget. Med kriget nu över, återvänder han till sin hemstad St Louis för att upptäcka att staden han lämnade, inte är mycket mer än ett flyktingläger.

Han beslutar sen att staden behöver hans tjänster, och tar emot positionen som staden Defiance Sheriff, så att han kan skydda staden från farliga sammandrabbningar mellan människor, utomjordingar, militärer och andra farliga besökare som ibland anländer till staden.

Pilotavsnitt

Nolan och Irisa anländer till staden Defiance, där staden snart delas i två grupperingar över Lukas McCawleys död. Men när ett större hot närmar sig, tvingas alla att strida tillsammans: Mot Volgernas angrepp.

Recension;

Efter en längre tids torka när det gäller science fiction, anländer här en ny sf-serie, men många kommer nog att se den som en Falling Skies klon. Och till viss del kan de ha rätt, det finns vissa likheter med FS. Jorden har angripits av en främmande utomjordisk ras, och människorna tar upp striden för att återta sin planet.

Men här är det två raser som ingår en inte helt behaglig fred med människorna, de har även tagit lite från Mad Max filmerna. Utanför bosättningarna glider det omkring gäng, som angriper alla som kommer dem nära och rånar dem på allt de har. Man får även en känsla av att alla bosättningar kan samarbeta mot hoten runt omkring dem.

Kände att serien fick ett mycket bra start, och inte så långsam som många andra pilotavsnitt kan bli, när alla huvudrollsinnehavare ska presenteras. Än så länge har vi inte fått lära känna alla huvudkaraktärer, men man börjar att upptäcka lite vem som är vem.

Avsnittets handling var inte särskilt rörig heller, och man fick reda på vem som är den fientliga utomjordiska falangens spion i staden, vilket inte är speciellt vanligt, då man oftast brukar dra ut på detta i alltför många avsnitt många gånger.

En sak man verkligen upptäcker i serien är att Rockne S O’Bannons (Farscapes skapare), är en av de som ligger bakom serien. Så vi får hoppas att det blir han, som får bestämma seriens fortsättning, och inte de från Battlestar Galactica, som var en sämre serie.

Det tråkiga för denna serie, är att det är Syfy Chanel som köpt serien. Då jag tror att den inte kommer att få mer än max 2 säsonger, något annat är svårt att tro. Då det är kanalens vanliga lust att köra en bra SF-serie …

Betyg: 8,3/10 …

Doctor Who : X-mas Special 2012… Ett av seriens klart bästa!!!

The Snowmen:
Avsnittet startar någonstans i England år 1842, den unge Dr Simeon håller på att bygga en snögubbe ute på tomten. När den plötsligt börjar tala med honom …

Sedan förflyttar vi oss 50 år framåt i tiden, till den äldre Dr Simeon. Som med hjälp av en grupp hemlösa, samlar in snö från en grupp snömän … Som han sedan tar med sig till sitt labb, för att placera lite i en stor glasbehållare.

Samtidigt stöter vår käre Doktor på den unga servitrisen Clara, som blir nyfiken på honom, och efter sitt första korta möte följer efter honom. Då får hon även möta den något korkade Sontaranen Strax.

Vilket startar ett äventyr där vår käre Doktor till och med får en puss, kan detta betyda att den nya följeslagare även kommer att ge honom kärlek, något han saknat under alla dessa år.

Recension;

Mitt Dr Who hjärta, tycker jag att detta nog är ett av seriens absolut bästa julspecialavsnitt. Någonting händer hela tiden, okej, serien är väl inte den mest action-infesterade. Avsnittet hade lite mer humoristiska scener än vanligt, och var inte lika barnvänliga som en del tidigare avsnitt …

Visst snö kan ju vara farlig, men inte på detta sätt. Fast det var en idé som borde ha kunnat gjorts på ett lite bättre sätt, gärna med lite rörligare snögubbar. Men detta är ju seriens charm, att mer eller mindre strunta i allt vad specialeffekter heter. Och styrs av manus som är betydligt mycket bättre än de flesta serierna från andra sidan atlanten.

Som det faktum att snögubbarna, inte ens såg ut som om de var gjorda av snö, men med ett manus som detta är det ingenting jag bryr mig om. Och Steven Moffat är egentligen den som genom hela serien, i mitt tycke har fått fram de bästa avsnitten.

Men Iskvinnan var riktigt bra gjord, men så brukar det vara i serien, att de emellanåt skriver in en effekt som är fruktansvärt bra. Vilket denna är, vi får hoppas att serien fortsätter med att hålla manus framför effekter. Därför måste man hoppas att jänkarna inte lägger beslag på serien, då kommer nog effekterna att ta över …

Matt Smith var väl inte riktigt sitt gamla jag i början, men det hade med manuset att göra. Där han var lite tråkig, och såg till och med ut som sina drygt 900 år. Men han kom igång efter halva avsnittet, då fick vi den gamla MS/Doktorn tillbaka. Och hans lust att rädda universum är tillbaka, gillade också hans parkering uppe i molnen. Kanske lite jobbigt att ta sig till TARIS, upp i spiraltrappan, som var ganska hög.

Måste säga att man faller direkt för Clara Oswald, hennes charm, och nyfikenhet, och att hon är söt, gör inte hennes sak sämre. Hoppas bara att den modernare Clara är lika charmig, men jag tror nog att vi inte behöver oroa oss för det.

Hoppas också att vi får se mer av det lite udda paret, ödledamen Madame Vastra och hennes hustru Jenny Flint dyker upp fler gånger. Helt enkelt för att ge serien lite fler halvfasta karaktärer.

Det ska bli kul att se nästa avsnitt för säsong 7, när de två möts igen. Och om hon anlänt till sin grav rätt dag.

Betyg: 8,4/10 …

Missa inte Game of Thrones, PREMIÄR på SvT …

Den 22/2 22:00 startar Game of Thrones igång på SvT1 …

Följt av ett specialprogram angående serien, ett diskussionsprogram som ska köras direkt efter veckans avsnitt varje vecka …

23:25 (23:40)
Tv-cirkeln: Game of thrones
Tv-cirkeln. Passionerat och nördigt eftersnack till fantasydramat ”Game of thrones”. Cirkelmedlemmarna Johanna Koljonen, Kodjo Akolor och Roger Wilson diskuterar veckans avsnitt. Dessutom kartor, kortvuxen skådespelartrivia och sexuella positioner i fantasymiljö. Del 1 av 10. Producerat år 2012. Medverkande: Johanna Koljonen, Kodjo Akolor, Roger Wilson.

PS/ DVD och Bluray släpps den 5 Mars

   

Vampire Diaries: 2 Nya riktigt bra avsnitt!

Bringing Out the Dead
Sheriff Forbes levererar lite oroande nyheter till Alarik och Elena, angående mordvapnet som används i ett mordfall. I Damon och Stefans pågående uppdrag att döda Klaus, vänder sig Stefan till Bonnie och Abby för hjälp.

Dangerous Liaisons
Damon och Stefan följer med Elena på en formell bal, som är på Klaus nyrenoverade herrgård. Samtidigt har även Caroline och Matt fått också inbjudningar. När hon träffar Klaus och de andra originalens mamma på festen, blir Elena inblandad i en plan som kan leda till flera dödsfall.

Recension;
Efter en säsong som faktiskt levererat avsnitt efter avsnitt, som hållit mycket hög standard. Har det känts som om vi nu, skulle kunna räkna med en sänkt nivå, men istället fortsätter de att bjuda oss på stor underhållning. Vi fick ännu en gång två avsnitt med mycket välskrivna manus, och en handling som får en att vilja se mer på en gång, och inte behöva vänta en vecka till nästa avsnitt.

Det är svårt at förstå hur man kan komma upp med manus, som hela tiden håller denna höga standard. Det är nästan så att man känner att skriva dessa recensioner inte behövs, då det knappt finns något att klaga på. Till och med Klaus karaktär känns nu mer eller mindre rätt, mot tidigare när han bara skulle vara ond. Nu verkar han till och med kunna visa känslor, vilket bara ger honom mer djup.

Den karaktär som jag har svårt med, är häxan Bonnie: Som är den ende som fortfarande känns lika ung och naiv, som under första säsongen, hon har ju inte utvecklats någonting alls. Och scenerna med henne och hennes mamma Abby, får man väl räkna som seriens hittills sämsta. Det är ganska skönt att hon inte är med lika mycket som tidigare.

Och kan det vara så att vi har ett nytt kärlekspar på gång, nu när en av huvudkaraktärerna verkar gör vad han kan för att få till det med en annan av seriens ledande karaktärer. SPOILER Varning! (I Dangerous Liasons; Ser det ut som om Klaus, gör allt för att få till det med Caroline! Och i hennes slutscen, får man intrycket att hans försök inte är helt förgäves. När man ser hur glad hon blir av hans lilla gåva, en teckning av henne. Och även om Stephan visat att han har en del känslor för Elena kvar, så fortsätter han att stöta bort henne.

Sen får vi väl se om Originalens mammas plan att döda sin familj, verkligen kommer att lyckas. Då alla planer angående dessa, inte någon gång har lyckats.)

Det enda som kanske saknas för att göra serien till en ännu bättre serie, är nog att det inte är så mycket action. Samt att man nästan aldrig får se vampyrerna som vampyrer, utan bara deras mänskliga utseenden. Det är nästan som om de som gör serien, inte har tillräckligt med pengar till effekterna. Då man vid flera tillfällen när en av dem biter en människa, så händer det ju många gånger att man inte får se vampyrens ansikte.
 
Betyg: 9,1/10 …

The Vampire Diaries: Andra halvan av säsongen har startat, precis lika bra som den första slutade …

The New Deal

Eftersom Stefan har gömt kistorna med Klaus familjs kropparn, hotar Klaus med våld för att övertyga Damon och Elena att ingen kommer att vara säker förrän han hittar Stefan och fått tillbaka sin familj.

Our Town

Elena, Bonnie och Matt ordnar en överraskningsfest för Carolines 18e födelsedag. Samtidigt som Stefan och Damon inte kan enas om hur man ska handskas med Klaus, beslutar Stefan att testa sin plan.

The Ties That Bind

Bonnie tror drömmarna hon haft om Klaus kistor, kommer att hjälpa henne räkna ut hur han kan dödas. De återkommande drömmarna leder även henne till en återförening med sin mamma Abby, som Bonnie inte sett på 15 år.

Recension;

The Vampire Diaries är tillbaka efter det långa juluppehållet, och dessa tre avsnitt håller lika höga kvalitet som man avslutade första halvan med. Serien är inte känd för att innehålla speciellt mycket action, men med manus som är mycket genomarbetade, har den kanske till och med blivit bättre.

Med karaktärer som spelas av skådespelare som man ser gillar vad de sysslar med, det är väl egentligen bara en som jag fortfarande har svårt för. Klaus, det är en karaktär som inte riktigt håller måttet, vet inte om det är Joseph Morgan som i mina ögon inte riktigt passar för rollen, eller så är rollen inte rätt skriven alls.

Annars känns miljön i staden helt rätt för handlingen, även om man för ovanlighetens skull inte får se speciellt mycket av staden i fråga. Vilket är ganska ovanligt, man får se en gatstump, ett hus eller två, den lokala restaurangen/baren. Annars är större delen av serien inspelad inomhus, eller i en skog. Det är väl inget som direkt stör mig, så länge man har en handling som är bindande.

När det gäller karaktärerna, är det endast ett fåtal som egentligen har blivit vuxnare. Som Elena och Carolina, är väl egentligen de enda som man upptäcker förändringarna på. Elena har blivit lite tuffare, och lite självsäkrare. Och Caroline är inte längre den överlägsna hejaklacksledaren, och översittaren längre.

Bonnie har nog enligt mitt tycke, gått åt andra hållet. Och blivit psykiskt svagare, trots att hennes krafter som häxa blivit starkare. Hon verkare vara mer lättpåverkad av andra. Matt och Tyler är samma karaktärer som från det första avsnittet, mer eller mindre. Förutom det faktum att Tyler verkar bli våldsam lika lätt som tidigare, vilket antagligen beror på att han gjorts till en hybrid av Klaus.

Och när det gäller Tyler, så känns det som om det där med att han inte kan låta bli att göra allt som hans skapare säger, börjat få karaktären att bli lite löjlig. Med honom själv på ett fånigt sätt, ena sekunden säga att han kan säga emot Klaus, och direkt efteråt säga att han känner att han måste.

När det gäller bröderna Salvatore, så står dessa karaktärer ganska stilla, och verkar inte utvecklas alls. Förutom det faktum att de mer eller mindre har bytt plats, som den gode och den onde.

När det gäller de senaste avsnittens röda tråd, Klaus kistor. Får vi hoppas att man avslöjar vad som finns i den fjärde kistan, som är magiskt förseglad. Vad är det för hemlighet som ligger dold i den, är det något som kan användas mot Klaus, eller vad är det …

Vi får hoppas att resten av säsongen blir lika bra, fast det måste ju komma ett dåligt avsnitt någon gång. Har nog aldrig varit med om en serie, där de inte får till ett eller två dåliga avsnitt. Och det finns nog inte några tvivel, angående en fjärde säsong. Fast man vet aldrig, det har ju hänt förut att bra serier helt plötsligt lagts ner.

Ser fram emot nästa veckas avsnitt Bringing Out the Dead …

Betyg: 9,0/10 …